
Alınan bilgiye göre, Meriç Nehri’ne botla açılan Ensar Çakır, bir süre sonra gözden kayboldu. Ailesinin durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmesi üzerine bölgeye AFAD, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Ekipler, nehir ve çevresinde kapsamlı arama-tarama faaliyetleri yürütüyor.
Dördüncü gününe giren çalışmalara Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Sualtı Arama Kurtarma ekipleri de destek verdi. AFAD ekipleriyle birlikte nehir üzerinde botlarla yürütülen çalışmalarda sonar cihazları kullanıldı.
Sonar taramalarında yoğunluk tespit edilen noktalara şamandıralar bırakan ekipler, ardından kurbağa adamlar eşliğinde bu bölgelerde su altı araması gerçekleştirdi. Arama çalışmalarının, nehir boyunca belirlenen alanlarda titizlikle sürdürüldüğü bildirildi.